NACZYNIA EMALIOWANE NA PŁYTĘ IDUKCYJNĄ I NIE TYLKO
WIELOPOKOLENIOWA TRADYCJA
Naczynia emaliowane to przedmioty, które każdy z nas pamięta z dzieciństwa. Chyba każdy z nas miał w domu jakieś emaliowane naczynie. Są one obecne w Polskich domach od co najmniej kilku pokoleń. Wielopokoleniowa tradycja i ich ciągła obecność na naszych stołach jest najlepszym świadectwem ich jakości i ponadczasowego wzornictwa. W takich właśnie garnkach gotowały nasze mamy i bacie! Tradycyjne garnki emaliowane są dziś synonimem zdrowego trybu życia i stylu.
GARNKI EMALIOWANE – WŁAŚCIWOŚCI PROZDROWOTNE
Garnki emaliowane to idealna propozycja dla alergików oraz dzieci. Emalia zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych dla zdrowia, a szklista powłoka dzięki swej gładkości i szczelności uniemożliwia gromadzenie bakterii. Jest zatem higieniczna i nie wpływa na smak oraz jakość przygotowywanych potraw. Powłoka emaliowana posiada właściwości szkła tzn. jest kwasoodporna, nie pochłania zapachów i smaków, nie wchodzi w reakcje ze składnikami pożywienia, zapewniając nie tylko zdrowe gotowanie, ale i przechowywanie posiłków.
NACZYNIA EMALIOWANE – WIELOFUNKCYJNOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ
Duży wybór rozmiarów, pojemności i kształtów naczyń emaliowanych pozwoli każdemu wybrać odpowiednie naczynie dla siebie. Garnki emaliowane produkowane są ze stali węglowej, która posiada właściwości ferromagnetyczne. Dzięki temu naczynia emaliowane współpracują ze wszystkimi rodzajami kuchenek (gazowe, elektryczne, halogenowe jak również indukcyjne). Można je myć w zmywarkach oraz używać w piekarniku do 180C.
Nasze sklepy
Kraków:
ul. Orzechowa 7 (Plac handlowy „Borek”)
ul. Św. Filipa 8
oś Złotego Wieku 19a lok 12 (plac handlowy Złoty Wiek)
Obserwuj nas
Wszystkie prawa zastrzeżone Ⓒ emaliowe.pl